cimika00 | 08 Maj, 2017 20:59
Fritata sa šparglom
Za 4 do 6 porcija, potrebno je: 2 kašike putera, 8 jaja, 15 stabljika
špargle, manji praziluk, sitno iseckan, šolja rendanog tvrdog sira (za
ovaj recept preporučljivi su grijer, gauda ili ementaler)...
Priprema
Zagrejte tigaj sa debelim dnom na srednjoj vatri, a rernu zagrejte na 176oC.
U srednje velikoj činiji umutite jaja sa solju i biberom i ostavite na stranu.
Pečeni krompir čips sa umakom od luka

Potrebno je: 3 velika krompira, isečena na kolutove debljine oko 3mm, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice krupno mlevenog crnog bibera, so po ukusu.
Za umak, potrebno je: 2 kašike maslinovog ulja, manji crni luk, sitno iseckan, nekoliko pera praziluka, sitno iseckanih, šolja grčkog jogurta, ¾ kašičice belog luka u prahu, ½ kašičice soli, ¼ kašičice bibera.
Priprema| « | Maj 2017 | » | ||||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
| 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
| 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
| 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
| 29 | 30 | 31 | ||||