Informatika

Mediteranski recepti

cimika00 | 08 Maj, 2017 20:59

Fritata sa šparglom

 fritaspargZa 4 do 6 porcija, potrebno je: 2 kašike putera, 8 jaja, 15 stabljika špargle, manji praziluk, sitno iseckan, šolja rendanog tvrdog sira (za ovaj recept preporučljivi su grijer, gauda ili ementaler)...

Priprema
Zagrejte tigaj sa debelim dnom na srednjoj vatri, a rernu zagrejte na 176oC.
U srednje velikoj činiji umutite jaja sa solju i biberom i ostavite na stranu.  


Pečeni krompir čips sa umakom od luka

krompircips

Potrebno je: 3 velika krompira, isečena na kolutove debljine oko 3mm, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice krupno mlevenog crnog bibera, so po ukusu.

 

Za umak, potrebno je: 2 kašike maslinovog ulja, manji crni luk, sitno iseckan, nekoliko pera praziluka, sitno iseckanih, šolja grčkog jogurta, ¾ kašičice belog luka u prahu, ½ kašičice soli, ¼ kašičice bibera.

Priprema
Zagrejte prethodno rernu na 230 stepeni. Naspite iseckane krompire u veliku činiju, pa ih dobro pomešajte sa maslinovim uljem i biberom. Poređajte krompire u jednom sloju na pleh za pečenje. Pecite 20-25 minuta dok krompir ne dobije svetlobraon boju i ne postane krckav. Izvadite iz peći, posolite i ostavite sa strane.

Komentari

Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb